5 mari riscuri ale implantului dentar efectuat greșit

Ce este implantul dentar?

Stomatologia a evoluat foarte mult în ultimii ani, așa că orice problemă își are și o rezolvare. O problemă des întâlnită la pacienții care vin la noi este că dinții acestora ajung să fie irecuperabili în urma procesului carios avansat sau din diferite alte motive. Pentru aceștia soluția optimă care le redă zâmbetul este implantul dentar.

Ceea ce nu știu foarte mulți este că implantul dentar propriu-zis rezultă din: înșurubarea unui implant alcătuit din titan, după care se atașează bontul protetic și, în final, coroana dentară. Coroana dentară este partea vizibilă și funcțională a dintelui.

Principalele 5 riscuri ale implantului dentar efectuat greșit

Este important ca procesul de înlocuire a dintelui să fie efectuat corect, pentru că altfel te expui unor situații nefericite cum sunt cele prezentate mai jos:

  1. Leziunea nervilor: se produce datorită procedurii greșite de inserare a implantului dentar. Acest lucru duce la paralizie parțială, temporară sau chiar permanentă. Implantul nu se inserează lângă nerv sau în el.
  2. Afectarea sinusurilor: un alt risc al implantului dentar efectuat greșit. Inserarea incorectă a acestuia poate afecta sinusurile, dacă lungimea lui este prea mare.
  3. Infecțiile: pot apărea în gingie sau țesuturi moi, în zona cu implantul dentar, însă le poți împiedica apariția printr-o igienă orală riguroasă.
  4. Ruperea implantului: este un risc major în această procedură și se ajunge aici dacă implantul e de proastă calitate sau dacă a fost inserat greșit.
  5. Căderea implantului are loc dacă acesta a fost poziționat incorect sau când nu este acceptat de către organism.

Acestea sunt principalele 5 riscuri ale implantului dentar efectuat greșit. Ele pot fi evitate dacă apelezi la serviciile clinicii dentare clujene, DentalCare Sîrbu, care folosește materiale de calitate și tehnologie de ultimă generație.

Un avantaj foarte mare al implanturilor dentare este rezistența în timp sau chiar pe viață. Dacă acestea sunt întreținute printr-o igienă orală indicată de medicul tău stomatolog sunt “pe viață”.

Procesul este considerat  unul de rutină pentru că majoritatea clinicilor îl oferă. Noi, echipa DentalCare Sîrbu, îți recomandăm să alegi clinica unde lucrează medici specialiști în implantologie orală și care îți prezintă încredere.

Dacă ai nevoie de un implant dentar și cauți o echipă de specialiști în chirurgie oro-maxilo-facială, noi îți stăm la dispoziție.

Cum poți lua legătura cu noi?

Ne poți contacta direct la numerele de telefon, pentru o consultație sau ne poți trimite un email. De asemenea, avem disponibile si paginile de social media.