Stomatologie copii Cluj

Ai grijă de sănătatea dentară a celui mic: vino cu el la control la clinica DentalCare Sîrbu

Vrei ca cel mic să aibă o dantură sănătoasă și frumoasă? La DentalCare Sîrbu folosim tehnici moderne și performante pentru a avea grijă de sănătatea dentară a copilului tău, într-un cadru prietenos. Vă așteptăm cu voie bună să veniți împreună la cabinet.

Stomatologie copii - stomatologie pediatrică

Pedodonția reprezintă acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu profilaxia și tratamentul dinților de la prima apariție în cavitatea bucală și până la vârsta adolescenței.

Pe parcursul vieții există următoarele perioade distincte ale dentiției:

  • temporare - de la șase luni si până în jurul vârstei de trei ani;
  • mixte - începe în jurul vârstei de 5 sau 5 ani și jumătate;
  • definitive - după înlocuirea tuturor dinților temporari.

Medicul pedodont: super eroul copilului meu

Știm cât de importantă este comunicarea dintre medicul stomatolog și copil, mai ales dacă acesta se află la o vârstă încă destul de mică. Copiii au nevoie de o abordare specială atât datorită vârstei, cât și a particularităților morfologice. Este foarte important ca relația dintre medic și cel mic să fie una strânsă, iar copilul să aibă încredere în stomatologul său.

Sănătatea dentiției temporare (cea de lapte) asigură sănătatea dintelui permanent de înlocuire, precum și dezvoltarea armonioasă a osului.

Transformă vizita la stomatolog într-un zâmbet fericit

Și oferă-i șansa medicului să fie super eroul copilului tău. Îți recomandăm ca cel mic să fie consultat de medicul specialist pedodont. De asemenea, pentru a se obișnui cu intervențiile stomatologice, te sfătuim să încerci pentru început manopere nedureroase și chiar prietenoase, precum periajul profesional, sigilările șanțurilor sau a fosetelor și fluorizările.

Servicii stomatologice pentru copii

Consultații și evaluarea dinților

În cadrul serviciilor stomatologice pentru copii, consultațiile și evaluarea dinților sunt esențiale pentru a monitoriza sănătatea orală și dezvoltarea dentară a celor mici. Medicul specialist pedodont examinează starea dinților, gingiilor și cavității bucale, identificând eventualele probleme sau riscuri de carii. Prin consultații regulate, se asigură o prevenție eficientă și se stabilește un plan de tratament adecvat pentru menținerea sănătății orale optime a copiilor.

Tratamentul cariilor la copii

Tratamentele stomatologice pentru copii includ îndepărtarea țesutului cariat și aplicarea unei obturații (plombe) pentru a restabili funcționalitatea și estetica dintelui afectat. Procedura este realizată cu grijă și atenție, utilizând materiale sigure și biocompatibile, pentru a asigura confortul micilor pacienți și prevenirea complicațiilor ulterioare. Tratamentul cariilor ajută la menținerea sănătății orale și la evitarea durerilor dentare, asigurând o dezvoltare sănătoasă a danturii.

Ce sunt sigilările șanțurilor și a fosetelor?

Manopera de izolare a suprafeței dentare de mediul cavității bucale realizată pentru a preveni formarea cariilor. Practic se aplică un strat fin de material pe suprafața dintelui astfel încât să scadă potențialul de retenție a alimentelor. Integritatea sigilărilor se poate verifica atât vizual de către părinte (acestea au culori diferite de ale dintelui), cât mai ales evaluate de pedodont măcar o dată pe an.

Ce este fluorizarea?

Recomandată în special la copii, aceasta reprezintă o metodă prin care se suplimentează cantitatea de fluor de la nivelul smalțului cu scop profilactic.

Ortodonție pentru copii

În cadrul serviciilor stomatologice pentru copii, ortodonția joacă un rol crucial în corectarea alinierii dinților și maxilarelor. Prima vizita la dentist pentru evaluarea ortodontică ar trebui să aibă loc în jurul vârstei de 7 ani. Clinica dispune de aparatură de ultimă generație pentru a oferi tratamente ortodontice eficiente. Aparatele dentare pot preveni și corecta problemele de aliniere, asigurând un zâmbet sănătos și armonios pe termen lung pentru micii noștri pacienți.

Urgențe stomatologice

La clinica noastră de stomatologie pediatrică, oferim intervenții rapide pentru urgențele stomatologice la copii. Echipa noastră de specialiști este pregătită să răspundă prompt pentru a asigura confortul și sănătatea orală a micilor pacienți, utilizând tehnici moderne și aparatură de ultima generație.

Educația copiilor pentru igienă orală

Îngrijirea dinților la bebeluși (0-2 ani)

Începe să cureți gingiile bebelușului chiar înainte de apariția primilor dinți, folosind o compresă umedă sau un degetar special pentru bebeluși. După apariția primului dinte de lapte, utilizează o periuță de dinți moale și apă, fără pastă de dinți.

Primele vizite la dentist

Se recomandă programarea primei vizite la dentist la apariția primului dinte sau cel târziu la vârsta de un an. Acest lucru ajută la depistarea precoce a problemelor și la familiarizarea micuțului cu cabinetul stomatologic.

Îngrijirea dinților la copii mici (3-5 ani)

Periajul dentar corect

Periază dinții copilului de două ori pe zi, dimineața și seara, folosind o periuță de dinți moale și o cantitate mică de pastă de dinți pentru copii cu fluor (de dimensiunea unui bob de mazăre). Supraveghează periajul până când copilul dezvoltă dexteritatea necesară pentru a peria corect.

Alimentația sănătoasă

Limitează consumul de alimente și băuturi dulci pentru a preveni apariția cariilor. Încurajează o alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume.

Îngrijirea dinților la școlari (6-12 ani)

Tehnici de periaj și folosirea aței dentare

Asigură-te de perioajul de două ori pe zi al copilului și învață-l cum să folosească ața dentară zilnic pentru a elimina resturile alimentare și placa bacteriană dintre dinți. Încurajează tehnici corecte de periaj și folosirea aței dentare.

Sigilarea dinților

Discută cu dentiștii noștri despre sigilarea dinților copilului, care ajută la prevenirea cariilor pe suprafețele de mestecat ale molarilor și premolarilor.

Îngrijirea dinților la adolescenți (13+ ani)

Adolescenții trebuie să continue periajul dinților de cel puțin două ori pe zi și să folosească ața dentară zilnic.

Vizite regulate la dentist

Vizitele la stomatolog sunt esențiale pentru monitorizarea sănătății dentare și pentru depistarea precoce a problemelor. Adolescenții ar trebui să meargă la controale stomatologice de două ori pe an.

Sfaturi generale pentru părinți

Părinții trebuie să fie implicați activ în îngrijirea dinților copiilor lor, să îi încurajeze să urmeze o rutină zilnică de igienă orală și să le ofere un exemplu bun prin propriile obiceiuri de igienă orală. Educă-ți copilul despre importanța igienei orale și riscurile cariilor și bolilor gingivale. Prevenția este cheia pentru o sănătate dentară bună pe termen lung.

Întrebări frecvente despre stomatologia pediatrică

Cât de des ar trebui să îmi aduc copilul la dentist?

Este recomandat să aduci copilul la dentist la fiecare șase luni pentru o evaluare și curățare profesională.

Ce trebuie să fac dacă copilul meu are o carie?

Programează o consultație la clinica noastră cât mai curând posibil pentru tratarea cariei și prevenirea complicațiilor.

Ce sunt sigilările dentare și de ce sunt importante?

Sigilările dentare protejează suprafețele de mestecat ale dinților permanenți împotriva cariilor, fiind o metodă preventivă eficientă.

Cum pot preveni cariile la copii?

Menținerea unei igiene orale riguroase, limitarea consumului de zaharuri și vizitele regulate la dentist sunt esențiale pentru prevenirea cariilor.

Ce trebuie să fac dacă copilul meu are o urgență dentară?

Contactează imediat clinica noastră DentalCare Sîrbu din Cluj-Napoca pentru a programa o consultație de urgență și a primi îngrijirea necesară pentru micul pacient.

Tarife pentru tratamentele dentare pediatrice la DentalCare Sîrbu

Lista completă de tarife pentru stomatologie pediatrica

Cerere de apel

Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Whatsapp Contact

Scrie-ne Aici
0740 765 262

De la prima apariție a dintelui și până la vârsta adolescenței

Pedodonția reprezintă acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu profilaxia și tratamentul dinților de la prima apariție în cavitatea bucală și până la vârsta adolescenței.

Pe parcursul vieții există următoarele perioade distincte ale dentiției:

  • temporare - de la șase luni si până în jurul vârstei de trei ani
  • mixte - începe în jurul vârstei de 5 sau 5 ani și jumătate
  • definitive - după înlocuirea tuturor dinților temporari

Medicul pedodont: super eroul copilului meu

Știm cât de importantă este comunicarea dintre medicul stomatolog și copil, mai ales dacă acesta se află la o vârstă încă destul de mică. Copiii au nevoie de o abordare specială atât datorită vârstei, cât și a particularităților morfologice. Este foarte important ca relația dintre medic și cel mic să fie una strânsă, iar copilul să aibă încredere în stomatologul său.

Sănătatea dentiției temporare (cea de lapte) asigură sănătatea dintelui permanent de înlocuire, precum și dezvoltarea armonioasă a osului.

Transformă vizita la stomatolog într-un zâmbet.

Și oferă-i șansa medicului să fie super eroul copilului tău. Îți recomandăm ca cel mic să fie consultat de medicul specialist pedodont. De asemenea, pentru a se obișnui cu intervențiile stomatologice, vă sfătuim să încercați pentru început manopere nedureroase și chiar prietenoase, precum periajul profesional, sigilările șanțurilor sau a fosetelor și fluorizările.

Ce sunt sigilările șanțurilor și a fosetelor?

Manopera de izolare a suprafeței dentare de mediul cavității bucale realizată pentru a preveni formarea cariilor. Practic se aplică un strat fin de material pe suprafața dintelui astfel încât să scadă potențialul de retenție a alimentelor. Integritatea sigilărilor se poate verifica atât vizual de către părinte (acestea au culori diferite de ale dintelui), cât mai ales evaluate de pedodont măcar o dată pe an.

Ce este fluorizarea?

Recomandată în special la copii, aceasta reprezintă o metodă prin care se suplimentează cantitatea de fluor de la nivelul smalțului cu scop profilactic.

Vrei să afli mai multe informații despre cum să ai grijă de sănătatea dentară a celui mic?

Te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook - DentalCare Sirbu.