Tratamente stomatologice: obturație dentară Cluj

Tratamente stomatologie în Cluj 

Ai o carie care te deranjează? O problema dentara care te împiedică să zâmbești? Sau vrei să fii sigur că previi toate aceste neplăceri? La DentalCare Sîrbu folosim tratamentele odontologice moderne și performante pentru a avea grijă de sănătatea dinților tăi, redându-ți zâmbetul strălucitor și încrederea de sine.

Ce înseamnă odontoterapie?

Aceasta reprezintă partea stomatologiei care se ocupă cu tratamentul dinților prin intermediul materialelor compozite de restaurare (obturații, plombe), precum și tratamentul cariilor superficiale, medii și profunde. În cazul celei mai frecvente afecțiuni a dinților, caria, medicul dentist are ca principal scop curățarea temeinică și apoi redarea calităților funcționale, estetice și morfologice. Prin aceste tratamente se urmărește restabilirea integrității dinților naturali.

O obturație dentară, cunoscută și sub denumirea de plombă, este un tratament utilizat în stomatologie pentru a repara și restaura un dinte afectat de carii. Procedura include îndepărtarea țesutului dentar deteriorat și umplerea cavității cu un material special, pentru a preveni răspândirea cariilor și a restabili funcționalitatea și estetica dintelui.

Recomandarea noastră: preveniți, nu tratați. Cu cât un dinte afectat de carie este descoperit mai devreme, cu atât acesta poate fi tratat mai bine și mai ușor. Altfel spus, doar astfel poate fi conservată vitalitatea acestuia și poate fi evitată o intervenție endodontică.

Ce sunt cariile? Cum apar? Și cum putem preveni apariția acestora?

Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune a dinților. De altfel, studiile vorbesc despre faptul că nu mai puțin de 91% dintre oameni s-au confruntat sau se confruntă cu această problemă.

Cum apar cariile? Acestea se dezvoltă în urma unor acumulări de bacterii și de resturi alimentare în cavitatea bucală. Altfel spus, obiceiurile alimentare nesănătoase (consumarea excesivă de carbohidrați) și ignorarea unei igiene corespunzătoare vor încuraja bacteriile existente din placa dentară să provoace acizii care distrug straturile dentare de suprafață, ducând astfel la instalarea cariei.

Procedura de realizare a unei obturații dentare

Consultația inițială și evaluarea

Medicul stomatolog va evalua starea dintelui și va decide asupra planului de tratament. Acesta va folosi diverse metode de diagnostic, cum ar fi radiografiile digitale și examinarea vizuală, pentru a determina extensia cariei și integritatea structurii dentare. În funcție de complexitatea cazului, medicul poate discuta cu pacientul despre opțiunile disponibile pentru tratament, inclusiv tipurile de materiale pentru obturație și costurile asociate.

Pregătirea cavității

Cavitatea este curățată de țesutul cariat și pregătită pentru obturație. Medicul stomatolog va utiliza instrumente de precizie, precum freze dentare, pentru a curăța cavitatea în profunzime, asigurându-se că tot țesutul cariat este eliminat.

Aplicarea și modelarea materialului de obturație

Materialul de obturație este aplicat în straturi, modelat și întărit pentru a se potrivi perfect cu dintele. Materialul de obturație este aplicat în straturi succesive, fiecare strat fiind modelat și întărit cu ajutorul unei lămpi de polimerizare, în cazul materialelor compozite. Procesul de modelare este esențial pentru a asigura o adaptare perfectă a materialului la forma cavității și pentru a restabili conturul natural al dintelui. Aceasta asigură atât funcționalitatea optimă, cât și un aspect estetic plăcut.

Finisarea și ajustarea obturației

Obturatia este finisată și ajustată pentru a asigura o ocluzie corectă și un aspect natural. Medicul stomatolog va verifica  materialul de obturație să fie bine adaptat și să nu interfereze cu mușcătura pacientului. Ajustările fine sunt realizate pentru a asigura confortul și funcționalitatea dintelui restaurat. Obturatia este apoi lustruită pentru a elimina orice asprimi și pentru a obține o suprafață netedă, care să imite smalțul natural al dintelui.

Factorii care influențează apariția cariilor:

 • flora microbiană - bacteria care determină cel mai adesea apariția cariilor este cea numită streptococcus mutans și s-a demonstrat că transmiterea bolii carioase se poate face și prin contaminarea între oameni cu acest germen.
 • alimentația - cercetările științifice au demonstrat că hidrații de carbon (glucidele) sunt factori cariogeni principali. Cu alte cuvinte, zahărul este principalul vinovat al apariției cariei dentare pentru că acesta produce cantități mari de acid. Pe de altă parte, lipidele și proteinele s-au dovedit a fi foarte puțin nocive.
 • calitatea dinților - calitatea structurilor dentare este rezultatul componentei genetice, cu toate acestea ea este în continuă modificare, influențată fiind, în special, în perioada de formare. Tocmai de aceea, alimentația joacă un rol foarte important în prevenirea cariilor și în protejarea sănătății dentare.

Cum prevenim apariția cariilor?

Cea mai simplă măsură de prevenție a acestora este alimentația sănătoasă și stabilirea unui program de igienă care să fie respectat cu strictețe. Aceste obiceiuri trebuie completate de consultații periodice la medicul stomatolog. Doar așa, pe lângă protejarea danturii, putem preveni eventuale intervenții costisitoare, de lungă durată și poate chiar destul de complexe sau neplăcute.

Ce fac dacă am o carie

La DentalCare Sîrbu avem grijă de zâmbetul tău. Ne dorim ca dinții să fie sănătoși și puternici, de aceea folosim cele mai moderne tehnologii. Cele mai utilizate proceduri de redare a echilibrului dinților afectați de carii sunt:

Întrebări frecvente despre tratamente dentare la DentalCare Sîrbu din Cluj-Napoca

Ce sunt cariile dentare și cum pot fi prevenite?

Cariile dentare sunt leziuni ale smalțului dintelui cauzate de bacterii care produc acizi în urma descompunerii zaharurilor din alimente. Prevenirea cariilor include menținerea unei igiene orale stricte, folosirea aței dentare, reducerea consumului de alimente și băuturile dulci și vizitele regulate la un dentist pentru consultații și curățări profesionale.

Cum se tratează cariile dentare?

Tratamentul cariilor dentare presupune îndepărtarea țesutului dentar afectat și umplerea cavității cu o plombă. În cazuri mai severe, se poate recomanda o coroană dentară.

Ce este parodontoza și cum se tratează?

Parodontoza este o afecțiune gravă a gingiilor care poate duce la pierderea dinților. Tratamentul parodontozei poate include curățarea profesională a rădăcinilor dinților, proceduri de chirurgie parodontală și utilizarea produselor speciale pentru controlul infecției. Este important să programați o consultație la clinica noastră pentru a stabili planul de tratament adecvat.

Care sunt avantajele și dezavantajele purtării unui aparat dentar?

Aparatele dentare ajută la alinierea corectă a dinților, îmbunătățind sănătatea orală și estetica zâmbetului. Acestea corectează mușcătura și previn problemele dentare viitoare. Purtarea unui aparat dentar poate cauza disconfort temporar, dificultăți în menținerea igienei orale și unele restricții alimentare.

Ce sunt implanturile dentare și cine este un candidat potrivit pentru acestea?

Implanturile dentare sunt rădăcini dentare artificiale, realizate din titan, inserate în osul maxilarului pentru a susține coroane, punți sau proteze dentare. Oricine are nevoie de înlocuirea dinților lipsă poate fi este un candidat.

Cât durează recuperarea după inserarea unui implant dentar?

Recuperarea după inserarea unui implant dentar poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni, în funcție de complexitatea cazului și de procesul de vindecare a fiecărui pacient.

Cum să îngrijesc dinții după implant?

După tratamentul cu implant dentar este esențial să menții o igienă orală strictă. Periajul regulat și vizitele periodice la dentist sunt necesare. De asemenea, evită forțarea zonei unde e implantul și urmează recomandările post-operatorii.

Tarife la clinica stomatologică DentalCare Sîrbu

La clinica stomatologică DentalCare Sîrbu ne străduim să oferim pacienților noștri servicii stomatologice de înaltă calitate.

Oferim o gamă variată de servicii, incluzând:

 • consultație - prima vizită la clinica noastră include o evaluare detaliată și un plan de tratament personalizat.
 • tratamente dentare - de la obturații din compozit (plombe), tratament de canal (endodontic) și coroane dentare, la fatete dentare și implant dentar, fiecare tratament este realizat cu materiale de înaltă calitate și tehnologie avansată.
 • servicii de igienizare - detartraj, periaj profesional și albire dentară pentru menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor.
 • estetică dentară - proceduri care îmbunătățesc aspectul dintelui și al zâmbetului, utilizând materiale de calitate, cum ar fi ceramica și compozitele de ultimă generație.

La DentalCare Sîrbu, fiecare lucrare dentară este tratată cu maximă atenție și profesionalism. Cabinetul stomatologic este echipat cu tehnologie de ultimă generație pentru a asigura tratamente eficiente și precise. Echipa noastră de medici stomatologi specialiști colaborează pentru a oferi soluții personalizate fiecărui pacient, iar dedicarea noastră pentru excelență se reflectă în zâmbetul fiecărui pacient.

Pentru informații și detalii despre tarife tratamente stomatologice te invităm să vizitezi pagina noastră de tarife pentru lista completă. Pentru a beneficia de serviciile noastre stomatologice la DentalCare Sîrbu, te invităm să faci o programare.

Cerere de apel

Mulțumesc! Trimiterea dvs. a fost primită!
Hopa! A apărut o eroare la trimiterea formularului.

Whatsapp Contact

Scrie-ne Aici
0740 765 262

Ce înseamnă odontoterapie?

Aceasta reprezintă partea stomatologiei care se ocupă cu tratamentul dinților prin intermediul materialelor composite de restaurare (obturații, plombe), precum și tratamentul cariilor superficiale, medii și profunde. În cazul celei mai frecvente afecțiuni a dinților, caria, medicul dentist are ca principal scop curățarea temeinică și apoi redarea calităților funcționale, estetice și morfologice. Prin aceste tratamente se urmărește restabilirea integrității dinților naturali.

Recomandarea noastră: preveniți, nu tratați. Cu cât un dinte afectat de carie este descoperit mai devreme, cu atât acesta poate fi tratat mai bine și mai ușor. Altfel spus, doar astfel poate fi conservată vitalitatea acestuia și poate fi evitată o intervenție endodontică.

Ce sunt cariile? Cum apar? Și cum putem preveni apariția acestora?

Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune a dinților. De altfel, studiile vorbesc despre faptul că nu mai puțin de 91% dintre oameni s-au confruntat sau se confruntă cu această problemă.

Cum apar cariile? Acestea se dezvoltă în urma unor acumulări de bacterii și de resturi alimentare în cavitatea bucală. Altfel spus, obiceiurile alimentare nesănătoase (consumarea excesivă de carbohidrați) și ignorarea unei igiene corespunzătoare vor încuraja bacteriile existente din placa dentară să provoace acizii care distrug straturile dentare de suprafață, ducând astfel la instalarea cariei.

Factorii care influențează apariția cariilor:

 • Flora microbiană - bacteria care determină cel mai adesea apariția cariilor este cea numită streptococcus mutans și s-a demonstrat că transmiterea bolii carioase se poate face și prin contaminarea între oameni cu acest germen.
 • Alimentația - cercetările științifice au demonstrat că hidrații de carbon (glucidele) sunt factori cariogeni principali. Cu alte cuvinte, zahărul este principalul vinovat al apariției cariei dentare pentru că acesta produce cantități mari de acid. Pe de altă parte, lipidele și proteinele s-au dovedit a fi foarte puțin nocive.
 • Calitatea dinților - calitatea structurilor dentare este rezultatul componentei genetice, cu toate acestea ea este în continuă modificare, influențată fiind, în special, în perioada de formare. Tocmai de aceea, nutriția joacă un rol foarte important în prevenirea cariilor și în protejarea sănătății dentare.

Cum prevenim apariția cariilor?

Cea mai simplă măsură de prevenție a acestora este alimentația sănătoasă și stabilirea unui program de igienă care să fie respectat cu strictețe. Aceste obiceiuri trebuie completate de consultații periodice la medicul stomatolog. Doar așa, pe lângă protejarea danturii, putem preveni eventuale intervenții costisitoare, de lungă durată și poate chiar destul de complexe sau neplăcute.

Ce fac dacă am o carie: tratamentele odontologice de tratare a cariilor dentare

La DentalCare Sîrbu avem grijă de zâmbetul tău. Ne dorim ca dinții să fie sănătoși și puternici, de aceea folosim cele mai moderne tehnologii. Cele mai utilizate proceduri de redare a echilibrului dinților afectați de carii sunt:

 • Obturații directe metalice și fizice (restaurări de protejare: plombe)
 • Fațetări
 • Coroane și punți dentare
 • Încrustații sau obturații indirecte (Inlay și Onlay)

Vrei să afli mai multe informații despre odontoterapie?

Te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook - DentalCare Sirbu.

Vezi mai multe aici:

➡️Articol despre Tratamentul cariilor dentare