Stomatologie copii

Ai grijă de sănătatea dentară a celui mic: vino cu el la control la clinica DentalCare Sîrbu

Vrei ca cel mic să aibă o dantură sănătoasă și frumoasă? La DentalCare Sîrbu folosim tehnici moderne și performante pentru a avea grijă de sănătatea dentară a copilului tău. Vă așteptăm cu voie bună să veniți împreună la cabinet.

De la prima apariție a dintelui și până la vârsta adolescenței

Pedodonția reprezintă acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu profilaxia și tratamentul dinților de la prima apariție în cavitatea bucală și până la vârsta adolescenței.

Pe parcursul vieții există următoarele perioade distincte ale dentiției:

  • temporare - de la șase luni si până în jurul vârstei de trei ani
  • mixte - începe în jurul vârstei de 5 sau 5 ani și jumătate
  • definitive - după înlocuirea tuturor dinților temporari

Medicul pedodont: super eroul copilului meu

Știm cât de importantă este comunicarea dintre medicul stomatolog și copil, mai ales dacă acesta se află la o vârstă încă destul de mică. Copiii au nevoie de o abordare specială atât datorită vârstei, cât și a particularităților morfologice. Este foarte important ca relația dintre medic și cel mic să fie una strânsă, iar copilul să aibă încredere în stomatologul său.

Sănătatea dentiției temporare (cea de lapte) asigură sănătatea dintelui permanent de înlocuire, precum și dezvoltarea armonioasă a osului.

Transformă vizita la stomatolog într-un zâmbet.

Și oferă-i șansa medicului să fie super eroul copilului tău. Îți recomandăm ca cel mic să fie consultat de medicul specialist pedodont. De asemenea, pentru a se obișnui cu intervențiile stomatologice, vă sfătuim să încercați pentru început manopere nedureroase și chiar prietenoase, precum periajul profesional, sigilările șanțurilor sau a fosetelor și fluorizările.

Ce sunt sigilările șanțurilor și a fosetelor?

Manopera de izolare a suprafeței dentare de mediul cavității bucale realizată pentru a preveni formarea cariilor. Practic se aplică un strat fin de material pe suprafața dintelui astfel încât să scadă potențialul de retenție a alimentelor. Integritatea sigilărilor se poate verifica atât vizual de către părinte (acestea au culori diferite de ale dintelui), cât mai ales evaluate de pedodont măcar o dată pe an.

Ce este fluorizarea?

Recomandată în special la copii, aceasta reprezintă o metodă prin care se suplimentează cantitatea de fluor de la nivelul smalțului cu scop profilactic.

Vrei să afli mai multe informații despre cum să ai grijă de sănătatea dentară a celui mic?

Te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook - DentalCare Sirbu.