Copiii la dentist: de la ce vârstă?

În general, medicii specialiști recomandă să începeți să vă duceți copiii la dentist la vârsta de 2 ani sau când încep să aibă primii dinți permanenți. Acest lucru poate ajuta la prevenirea problemelor dentare și la îmbunătățirea igienei orale a copiilor. În plus, acestea pot fi ocazii excelente pentru a învăța copiii importanța îngrijirii dentare și a crea o bază sănătoasă pentru un zâmbet strălucitor pe termen lung.


Consultațiile la dentist pot fi înfricoșătoare pentru unii copii, dar există câteva modalități de a le face mai plăcute. Începeți prin a vorbi cu copilul despre importanța vizitelor la dentist și cât de bine vor fi îngrijiți acolo. Căutați un dentist care are experiență în tratarea copiilor (medic pedodont) și care poate răspunde întrebărilor copilului și are darul de a explica procedurile într-un mod accesibil pentru copii.


În timpul consultației, dentistul va examina dinții și gingiile copilului, va curăța dinții și va face o evaluare a nevoilor de îngrijire dentară. Este posibil să se facă o radiografie, dar acest lucru se va discuta cu părinții în prealabil. În cazul în care sunt necesare tratamente suplimentare, cum ar fi plombe sau aplicarea unui lac protector, dentistul va explica acest lucru și va discuta cu părinții opțiunile disponibile.


În cazul în care copilul se simte neliniștit sau anxios în timpul consultației, este important să îl sprijiniți și să îi oferiți încurajare. Puteți încerca să cântați o melodie sau să vorbiți despre un subiect care îi place copilului. Este posibil să se recomande și utilizarea unei soluții pentru reducerea anxietății sau a unui sedativ ușor, dar acest lucru va fi discutat cu dentistul în prealabil și numai după ce părinții au fost informați și și-au dat acordul.


Este important să facem vizitele la dentist o experiență pozitivă pentru copii, astfel încât să se obișnuiască cu ideea de a avea grijă de dinții lor, ca să aibă un zâmbet sănătos pe termen lung. Așadar, alegeți un dentist în care aveți încredere și care are experiență în tratarea copiilor, explicați-le copiilor importanța îngrijirii dentare și oferiți-le sprijin și încurajare în timpul consultațiilor. Vă așteptăm la clinica noastră, unde avem cei mai prietenoși și profesioniști medici!