Implantologia orală – ramură a chirurgiei orale

hirurgia orală este un complex de tehnici, printre care și implantologia orală, care se concentrează pe diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor dentare.

Pacienții cu dinți irecuperabili din punct de vedere al endodonției clasice, având o boală parodontală avansată, pot beneficia cu succes de tehnicile chirurgiei orale.

De asemenea, aceste tratamente de chirurgie orală restabilesc starea de sănătate a cavității orale și sunt folosite pentru a pregăti pacientul afectat de complicații severe la nivelul danturii pentru implanturi dentare sau pentru refaceri protetice.

În acest articol ne-am propus să vorbim despre implantologia orală, care este o ramură importantă a chirurgiei orale. Implantologia orală deschide calea unei metode revoluționare de protezare a edentațiilor, adică a dinților lipsă. Această ramură este complementară proteticii clasice, cu indicații acolo unde alte metode nu sunt adecvate. Rămâi pe articol până la final dacă ești adeptul informațiilor noi și interesante.

Ce presupune implantologia orală?

Clinica DentalCare Sîrbu vrea să vină în sprijinul tău ca și pacient și de aceea vrem ca tu să înțelegi serviciile noastre!

Implantologia orală poate fi pusă în practică doar de către medicul specialist pentru că trebuie respectați cu strictețe pașii specifici acesteia.

Implantul dentar reprezintă o piesă sub forma unui șurub, inserat la nivelul osului maxilar, care înlocuiește dintele lipsă și este o bază a coroanei dentare. Implantul este soluția pentru toată viața și cu riscuri minime pentru că este biocompatibil.

Experiența și dexteritatea medicului specialist în Chirurgie Dento-Alveolară, dr. Mihai Sîrbu poate elimina chiar și aceste mici riscuri.

Pentru ca operația de implant dentar să aibă rezultate pozitive, clinica DentalCare Sîrbu respectă cu strictețe acești pași premergători procedurii:

  • anestezia câmpului operator, echiparea și izolarea (echiparea asistentei, izolarea câmpului operator), pregătirea ustensilelor chirurgicale, pregătirea pacientului, pregătirea medicului.

Tehnici de ultimă generație la clinica DentalCare Sîrbu

În cadrul clinicii DentalCare Sîrbu oferim servicii complete, eficiente, performante și rapide. Astfel, în aceeași zi putem face extracția dentară, inserarea implantului și protezarea.

Operăm cu conceptul fast and fixed sau dinți puși într-o singură zi, care garantează succes atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Tratamentele all on 4 și all on 6 vin în salvarea acelor pacienți care își pierd complet dantura.

Tratamentul cu implant dentar „fast and fixed” garantează dinți ficși în mai puțin de 12 ore, în timp ce varianta clasică de implant se face în aproximativ 4 luni.

Fast and Fixed pe 6 implanturi (pentru maxilarul superior)

Fast and Fixed all on six, pe 6 implanturi, e sistemul dedicat maxilarului. Dintre cele 6 implanturi inserate, cele 2 din lateral sunt atașate oblic, pentru a garanta susținerea eficientă a forței masticatorii. Celelalte 4 implanturi sunt inserate vertical, pentru a garanta confortul pacientului.

Fast and Fixed pe 4 implanturi (pentru maxilarul inferior)

Sistemul Fast and Fixed all on four se folosește de cele mai bune porțiuni ale osului, unde se atașează 4 implanturi. Din cele 4 implanturi, 2 sunt mai lungi și oblice la fel ca la sistemul all on 6, iar celelalte două sunt verticale.

Etapele tratamentului fast and fixed:

  • consultația inițială
  • planul de tratament în care medicul verifică dacă condiția pacientului este optimă pentru inserarea implanturilor de tip fast and fixed
  • intervenția de inserare a implanturilor și tot în această etapă este realizată și atașată lucrarea dentară fixă provizorie.

Pentru ca lucrarea să rămână calitativă, încercați să respectați următoarele:

  • Nu consumați alimente, ci doar apă, până la dispariția efectului anesteziei
  • Nu vă mușcați limba, nici obrazul cu anestezia, pentru că veți simți durere când trece efectul anestezic
  • Nu mențineți în gură ceaiuri sau alte alimente pentru că afectează cheagurile formate
  • Nu consumați alimente reci sau fierbinți în următoarele 24 ore
  • Nu fumați, nu explorați zona cu limba pentru ca implanturile să fie osteointegrate cât mai rapid și natural.
  • Dacă scuipați ”roșu” de câteva ori, este normal. Dacă există sângerare abundentă, contactați clinica DentalCare Sîrbu și procedați conform indicațiilor
  • Periajul dentar se poate realiza în ziua cu operația, menajând zonele vecine intervenției
  • Nu se va clăti energic gura timp de 24 ore
  • Respectați întocmai sfatul medicului în privința medicamentelor prescrise.

Medicii noștri sunt dedicați spre a pune accentul nu doar pe experiență și procedură în sine, ci și pe confortul resimțit de pacient. Acest lucru face ca orice pacient să se simtă mulțumit de consultația din clinica noastră.

Vă așteptăm și pe paginile de social media, respectiv Facebook, Instagram și LinkedIn, unde putem interacționa și puteți lăsa comentarii.