Mituri despre aparatul dentar

DentalCare Sîrbu vrea ca comunitatea sa să rămână informată, de aceea în acest articol vom împărtăși din cunoștințele noastre și vom destrăma 5 mituri despre aparatul dentar.

Aparatul dentar ajută ca problema zâmbetului strâmb, a disconfortului funcțional și inestetic să fie dată uitării, de aceea nu fi prada acestor mituri.

Purtarea aparatului dentar doare.

Principiul funcționării aparatului dentar este că acesta ține dinții sub tensiune, de aceea în primele zile de la aplicarea aparatului poți simți un ușor disconfort, dar nu durere. Dacă alegi informat aparatul dentar de care ai nevoie, nici măcar nu vei simți presiunea acestuia asupra dinților, iar în acest caz mulți pacienți se îngrijorează că acesta nu își face treaba, deși nu e deloc așa. Un tratament ortodontic efectuat corect nu trebuie să doară, să lezeze dinţii sau să facă de nesuportat activităţile uzuale, precum mâncatul.

Durează foarte mult

Și acesta este un mit des întâlnit. Aparatele dentare se poartă pe o perioadă determinată, în jur de 6-24 luni, în funcție de caracteristicile pacientului sau tipul aparatului.

Aparatul dentar esgte doar pentru adolescenți

Nu există limită de vârstă în ceea ce privește purtarea aparatelor dentare, atât timp cât dinții sunt sănătoși. De asemenea, în cazurile în care persoanele mature au o mușcătură deficitară sau defect de vorbire, aparatul dentar le poate îmbunătăți stilul de viață.

Nu este estetic 

În zilele noastre aparatul dentar a devenit o normalitate, practic avem măcar o persoană cunoscută ce poartă sau a purtat aparat dentar. Rare sunt cazurile în care aceste persoane sunt marginalizate sau complexate din cauza aparatului, ba din contra sunt în centrul atenției. 

Totuși pentru persoanele care se simt bine cu aparat clasic, există varianta aparatelor confecționate din materiale transparente sau care sunt poziționate pe parte interioară a dinților.

Oricum dinții se vor strâmba la loc

Purtarea unui aparat dentar este una dintre cele mai eficiente metode de a îndrepta dinții, dar aceștia vor începe să revină în poziția inițială dacă nu purtați dispozitivul de fixare așa cum recomandă ortodontul. 

Dacă te-ai hotărât că aparatul dentar îți poate schimba înspre bine viața, atunci programează o consultație la DentalCare Sîrbu, ca să începem împreună această călătorie frumoasă. Totodată, nu uita să ne lași în comentarii un alt mit despre care dorești să vorbim sau nu ești sigur.