Tratamentele naturiste mit sau realitate

Foarte multă lume preferă să adopte tratamentele naturiste pentru vindecarea durerilor de dinți doar pentru a evita mersul la dentist.

Tratamentele naturiste: sunt o practică rea?

Nimeni nu spune că este greșit să folosim tratamentele naturiste pentru a scăpa de o durere de moment. Însă, cel mai indicat este să apelezi la medicul stomatolog.  Acesta poate să te informeze despre problema cu care te confrunți și să te ajute să o remediezi.

Astfel, în funcție de problema pe care o întâmpini, te poți bucura în paralel de câteva remedii naturiste. Cei din echipa DentalCare Sîrbu sunt aici pentru a-ți spune cinci tratamente ușor de aplicat:

1. Ulei de cuișoare: remediul naturist ”de pe vremuri”

Acesta este cunoscut din vremuri străvechi ca fiind un leac la îndemână pentru calmarea durerilor de dinți. Are în compoziție eugenol, care este un antiseptic natural. Pentru a calma durerea de dinți trebuie doar să pui câteva picături de ulei de cuișoare pe o dischetă demachiantă și să o aplici pe zona cu probleme. Este important ca înainte de folosire să diluezi uleiul de cuișoare cu câteva picături de ulei de măsline sau apă. Trebuie aplicat doar pe dinte, nu și pe gingie, deoarece poate produce arsuri la nivelul acesteia, lucru pe care nu ni-l dorim.

2. Calmante reci

Un cub de gheață, o compresă rece aplicată în cavitatea bucală sau clătirea cu apă rece pot diminua durerea pe moment. În schimb, în cazul în care această metodă agravează durerea sau dinții sunt sensibili la rece, renunțați.

3. Tinctură de ardei iute

Se aplică din soluție doar câteva picături de tinctură de ardei iute pe dintele afectat cât și pe gingia din jur. Chiar dacă la început vi se pare că durerea se amplifică, după doar câteva secunde, durerea de dinți se va ameliora.

4. Comprese cu alcool: bunicii noștri foloseau astfel de tratamente naturiste

Aplicarea compreselor cu alcool în zona în care se simte durerea ajută la îndepărtarea acesteia pe termen scurt. De asemenea și esența de vanilie, care are un conținut suficient de mare de alcool poate avea rezultate rapide.

5. Usturoi

Alicina, substanța predominantă din usturoi are atât efecte calmante, cât și antiinflamatoare. Așadar, usturoiul te poate ajuta să scapi de durerile de dinți sau de măsea. Prepară, cu ajutorul unui mojar, o pastă din usturoi. Aplică pasta exact pe dintele sau pe măseaua dureroasă și las-o să acționeze aproximativ 30 de minute.

Aceste remedii au rezultat în funcție de organismul fiecăruia. Ele sunt temporare și nu ajută la îndepărtarea completă a durerilor de dinți. Pentru aceasta, sfatul nostru este să consultați un medic specialist în domeniu. La clinica DentalCare Sîrbu găsești medici stomatologi specializați pe fiecare dintre ramurile stomatologiei.

Până data viitoare, don’t forget to smile!