Aparatul dentar – informații utile despre acesta

Trăim în era zâmbetelor perfecte ceea ce duce la o stare de disconfort dacă zâmbetul tău e imperfect.

Vestea bună este că problemele dentare de natură estetică și nu numai, se pot rezolva.

La DentalCare Sîrbu beneficiezi de tratamente ortodontice personalizate de la medici pasionați de munca lor. Dar înainte de intra în mai multe detalii care te-ar putea interesa, haide să clasificăm tipurile de aparate dentare.

Tipuri de aparate dentare:

Aparate dentare metalice tradiționale

Aparatele dentare metalice sunt fabricate din oțel inoxidabil de înaltă calitate, care formează brackeți atașați fiecărui dinte, uniți prin intermediul unui arc subțire. Medicul dentist strânge periodic arcul aplicând presiune asupra dinților pentru a-i determina să se poziționeze corect.

Aparate dentare ceramice

Dacă transparența aparatului dentar este un factor important pentru tine, atunci aparatele din ceramică sunt o alternativă ortodontică potrivită. Brackeții acestor aparate sunt albi, aproape transparenți. Aceste aparate dentare nu sunt foarte vizibile pentru alții, lucru care îi determină pe adulți să le aleagă.

Aparate dentare invizibile

Aparatul dentar transparent, cum este Clear Aligner, este soluția ideală pentru cei care sunt preocupați de imagine. Aliniatoarele acestuia pot fi detașate în caz de igienă orală și în timpul meselor. Acest tip de aparat nu este cea mai bună opțiune pentru probleme ortodontice mai grave.

Q&A

Cum îți dai seama că ai probleme dentare?

Dacă ai probleme cu mestecarea alimentelor sau dinții de pe arcade nu se întâlnesc în mod corect, dacă îți musti în mod regulat limba sau obrajii e un semn ca e bine să dai pe la dentist ; acesta îți va indica tratamentul potrivit.

Sunt prea în vârstă ca să îmi pun aparat dentar?

Nu, deoarece tehnica dentară a evoluat foarte mult. Ce contează este să te sfătuiești cu medicul dentist și cu medicul ortodont.

La clinica DentalCare Sîrbu găsești medici specializați în toate ramurile stomatologice.

Cât durează tratamentul?

La adulți durează mai mult datorită maturității osului și variază de la 1 an la 2 ani jumătate în funcție de complexitatea cazului.

Ce alimente sunt interzise în timpul tratamentului?

Trebuie evitate alimentele lipicioase precum guma de mestecat, jeleurile sau alimentele tari. După o perioadă de acomodare, se poate consuma orice.

Cine realizează tratamentele ortodontice?

Tratamentul ortodontic se face cu ajutorul medicului specialist in ortodonție și ortopedie Dento-Facială. Astfel că doar el îți poate oferi tratamentul optim în funcție de personalitatea și nevoile tale ca și pacient.

Cât costă un aparat dentar?

Costurile variază în funcție de tipul de aparat dentar, însă pentru detalii consultați secțiunea tarife.

Fă-ți o programare aici.

Ne poți accesa de asemenea și pe paginile social media Instagram, Facebook și LinkedIn.