Fațetele dentare aplicate greșit

În acest articol dezbatem un subiect foarte la modă în zilele noastre și anume – fațetele dentare. Rămâneți cu noi și veți afla răspunsuri la întrebările cele mai frecvente despre acestea, dar și despre situații în care fațetele dentare sunt puse incorect.

Vă dorim lectură plăcută!

Am structurat articolul pe 4 părți, așa că hai să-i dăm bătăi

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt pelicule subțiri de material (compozit sau ceramică) care acoperă suprafața exterioară a dintelui oferindu-i un aspect estetic, mult îmbunătățit.

Ele sunt o rezolvare în situații precum: dinți tociți și inestetici datorită bruxismului, dinți încălecați, spații interdentare sau fisuri dentare. Nu în ultimul rând fațetele, maschează petele de pe suprafața dinților. Dacă doriți să corectați mici imperfecțiuni care vă nemulțumesc la aspectul danturii, atunci fațetele sunt alegerea perfectă.

A nu se confunda totuși coroanele cu fațetele dentare deoarece coroanele refac și acoperă dintele în întregime. În schimb, ca și materiale din care sunt confecționate, ele sunt foarte asemănătoare.

Fațetele dentare aplicate greșit

Aceasta este o eroare stomatologică pe care nu și-o dorește niciun pacient, dar nici medicul nu alege voit să facă asta, bineînțeles.

Totuși, sunt destul de frecvente cazurile în care fațetele dentare sunt aplicate greșit, situații în care este afectată gingia. Apare inflamația gingivală care poate fi începutul unei boli parodontale.

Dacă medicul nu cimentează fațeta astfel încât să nu rămână spațiu între aceasta și dinte, de aici apar problemele. În acel spațiu se vor aduna resturi alimentare, care vor da naștere bacteriilor și într-un final fațeta poate chiar să cadă.

Cât costă fațetele?

Aici trebuie menționat faptul că există două tipuri de fațete dentare: fațetele din ceramică și cele din compozit. Ambele pot fi o investiție sustenabilă pe termen lung. Vă explicăm și de ce este așa.

Fațetele ceramice sunt foarte rezistente în timp, se ciobesc foarte rar și doar în cazuri extreme, însă prețul este mai mare comparativ cu cele din compozit.

Cele din compozit aduc schimbări mai mici la nivelul dinților, dar prețul este pe jumătate față de cele ceramice. Ambele au avantajul de a îmbunătăți considerabil aspectul fizionomic al feței. Acum depinde de fiecare pacient în parte ce decizie ia, bineînțeles după ce se consultă cu medicul specialist. Există soluții practice și accesibile pentru fiecare caz în parte.

Cât rezistă o fațetă?

O întrebare la care vrem să răspundem este legată de durata de viață a fațetelor. Dacă au fost cimentate foarte bine și nu a intrat sânge sau salivă între dinte și fațetă, ele nu au cum să cadă. În aceste condiții, pot rezista până la 15-20 de ani fără probleme, dacă persoana în cauză le și protejează.

Pentru mai multe detalii legate de prețuri, vizitați secțiunea Tarife, iar pentru programarea unei consultații puteți intra aici.

Ne puteți urmări și pe paginile social media – Facebook, Instagram și LinkedIn – pentru a fi la curent cu activitatea noastră sau cu promoțiile clinicii noastre.