Program:
Luni - Vineri
9am - 9pm
Sâmbătă:
9am - 3pm
Duminică:
închis
0740 765 262
0376 509 458
Am o urgență
Dacă ai citit articolul nostru despre ”Combaterea anxietății sau fricii de stomatolog„ ai observat că acolo găsești mici trucuri pentru a-ți îmbunătăți relația cu medicul stomatolog. Noi credem că de la citirea articolului și până acum ai avut timp să devii pacientul perfect la stomatolog
Dacă nu l-ai citit încă, mai este timp, îl găsești aici.
În acest articol ne-am propus să abordăm caracteristicile esențiale ale pacientului perfect în cabinetul stomatologului.
Pacientul perfect din punctul de vedere al stomatologului este deschis, cooperant și ia în considerare soluțiile de tratament propuse. Este sociabil, empatic și știe că în spatele halatului alb se află un om și nu o mașinărie.
Comunicarea medic stomatolog – pacient se realizează atunci când înțelegerea și respectul sunt valori reciproce. Doar astfel tratamentul poate să decurgă în mod firesc și să aibă rezultatul dorit.
Această comunicare bilaterală s-a îmbunătățit constant în ultimii ani pentru că s-au depășit o serie de idei preconcepute legate de vizita la dentist.
De-a lungul experienței sale, medicul dentist întâlnește o paletă vastă de caractere. Pentru ca actul terapeutic să evolueze, e necesar să existe de la bun început ”un parteneriat”.
Noi, cei de la DentalCare Sîrbu ne dorim ca barierele ridicate în relația medic stomatolog – pacient să fie depășite, așa că prețuim relația cu pacienții noștri. Așa cum am mai spus, punem accentul pe comunicare, în special pe informarea corectă a acestora.
Iată o serie de întrebări ajutătoare în relația pacient – medic stomatolog:
Ca în orice relație de succes, SINCERITATEA este piatra de temelie. Aceasta începe cu prima vizită la stomatolog, vizita în care nu trebuie să te jenezi să-i spui medicului dacă suferi și de alte afecțiuni sau alergii la anumite medicamente. Acest lucru îl va ajuta să-ți cunoască istoricul medical și să stabilească schema de tratament.
Comunică deschis dacă ai întrebări legate de termenii medicali și fii sigur că răspunsul tău va rămâne confidențial.
Desigur, uneori poți simți disconfort în timp ce medicul lucrează, dar amintește-ți că nu este indicat să te agiți. Nu închide gura brusc, nu îi da peste mână doctorului și încearcă să REACȚIONEZI PREVIZIBIL.
Semnul cel mai indicat este ridicarea mâinii stângi, iar în acel moment medicul se va opri lăsându-ți timp să te liniștești.
Atunci când clinica dispune de anumite oferte la diferite proceduri, acestea sunt anunțate din timp. Nu este recomandat să negociezi prețul deoarece medicul poate considera o lipsă de respect față de munca sa.
Urmărește-ne pe Instagram, Facebook sau LinkedIn și vei fi up-datat cu aceste oferte. De asemenea, prețurile sunt afișate și aici.
De cele mai multe ori, pacientul este cel care trebuie să continue tratamentul și acasă. Medicul este cel care indică un periaj mai atent sau evitarea anumitor alimente, de exemplu. Aceste indicații garantează efectul de lungă durată al tratamentului. Cel mai bine pentru tine este să RESPECȚI INDICAȚIILE medicului și să previi a te mai afla în situații neplăcute.
Dacă ți-ai făcut o programare la stomatolog, încearcă să RESPECȚI ORA iar dacă nu mai poți ajunge, anunță din timp clinica printr-un mesaj.
La Clinica DentalCare Sîrbu există astfel de pacienți cooperanți și suntem recunoscători pentru asta. Dacă și tu vei lua în considerare aceste mici trucuri, poți deveni pacientul perfect pe care orice medic l-ar trata într-o luni dimineața.